Apotekets stegmätningstävling

Onsdagen den 10.5 firade vi drömmarnas motionsdag genom att promenera. Carelias personal (inalles 12 personer) samlade under hela dagen ihop totalt 275 228 steg!

Vinnaren i gissningstävlingen har utsetts och alla andra priser har lottats ut. Vi har kontaktat vinnarna personligen. Tack till alla er som deltog i tävlingen och varma gratulationer till vinnarna!

Ett motionsår fullt av drömmar 2017 på Carelia

Motionsåret fullt av drömmar 2017 är på vårt apotek ett jubileumsår, då vi genomför motion, experiment och idéer fulla av drömmar. Med arbetskamraterna prövar vi varje månad på en ny sportgren eller på en, från tidigare bekant men bortglömd sportgren. Motion i trevligt sällskap gör gott för både kropp och själ.

På denna sida hittar du våra tips för gemensamma motionsstunder. Mera idéer för motion hittar du på samhällsservicen Unelmat liikkeelle (Sätt fart på drömmarna). Tips för hälsosam livsstil finns också på sidorna Pieni päätös päivässä (Ett litet beslut varje dag) och Yksi elämä (Ett liv).

Sätt fart på drömmarna!

Mot novembers mörker sökte vi ljus och skimmer från bowlinghallen. En gren bekant från förr, men som ändå fallit i glömska. Vi firade kvällen främst som avkoppling tillsammans – men nog med lite tävlingsanda. Kan varmt rekommenderas för alla arbetsgäng.

I oktober prövade vi på bågskytte, en gren som kräver god koncentration och kroppskontroll. Denna gren var ny för alla. Vi spände bågen och gladdes tillsammans över lyckade resultat, en rolig kväll.

Valet av nattorientering för semptembermånads motionsaktivitet, väckte till en början starka känslor: ”Hur vågar jag ta mig ut i en beckmörk skog?”. Tillsammans hittade vi mod och hittade till slut våra kontroller rätt så enkelt.

suunnistus

Nya upplevelser till sjöss fick vi i augusti, när hela personalen ställde upp för en roddtur i en kyrkbåt, med start från roddstadion. Vi hade igen tur med vädret och fick beundra en verkligt fin solnedgång över den vindstilla Fölisöfjärden. Utöver motionsglädjen och det vackra landskapet, upplevde vi i rodden kraften av ett välfungerande samarbete.


Juli-månads motionsjippo förde oss ut på vattnet. Den här gången försökte vi oss på sup-bräden på Tölö viken. En molnig dag övergick till en solig kväll när vi paddlade mot Hagnäs.


I juni hittade vi inte gemensam tid för motion, men alla försökte röra på sig i egen takt. Via sociala medier och e-post delade vi ändå våra upplevelser med varandra.


Drömmarnas motionsform blev i maj en äventyrsbana. Nästan hela apotekspersonalen förflyttade sig en solig söndag från ett träd till ett annat med hjälp av vajerlinbanor, trapetser, klätterväggar, stegar och en hel del andra rackerier och motionsuppgifter.

I april snurrade vi runt i folkdansens tecken, accompanjerade av en spelman på fiol. Ringdanserna hade sug och fulla av tjoanden! Lyckligtvis hade vi fått med kunniga danskavaljerer.

folkdans

I mars var vi tillsammans och spelade beach volley. De flesta av oss hade senast spelat volleyboll på skolans jumppatimmar, det var med andra ord ganska länge sedan. Att spela tillsammans var verkligen skojigt och vi gladdes alla över varje gång vi lyckades i våra försök med bollen. Vi räknade inga poäng, i detta spel var vi alla vinnare.I februari var vi ute och skidade. En motionsform bekant för de flesta, men för en del av oss var det verkligen många år sedan senaste skidutfärd. Det var alltså inte så lätt man eventuellt trodde, men det var kul!

viskidade

I januari prövade vi på att vinterbada. Detta var för största delen av oss en alldeles ny erfarenhet. Alla som var med vågade sig också på ett dopp i vaken och de flesta t.o.m. flera gånger.

vinterbada

Apoteket Carelia är Motionärens Apotek!

Konceptet Motionärens Apotek är en verksamhetsmodell, som tagits fram i samarbete mellan KKI-programmet, Andningsförbundet och Finlands Apotekareförbund  samt distriktsorganisationerna inom idrott och motion. På apoteket har vi gratis broschyrer om motion och som en del av vår vardagliga kundservice uppmuntrar vi våra kunder att motionera. Vi anordnar temadagar och kampanjer omkring motion och välbefinnande.